⋅ OVER CLAUDIA ⋅

In de fotografische composities van Claudia Broekhoff zijn geest en gevoel verweven om emoties te onderzoeken. Zij geeft haar gedachten, gevoelens en dromen weer in een eigen poëtische beeldtaal. Om de balans tussen gevoel en gebeurtenissen uit het verleden en heden te verkennen, het leven beter te begrijpen en te verwerken. In haar portretten verwerkt zij indrukken en structuren van het alledaagse en combineert zij deze met elementen uit de natuur. Dit werk kan bij de toeschouwer herkenning oproepen.

 

Al in haar vroege jeugd ontwikkelt deze fotografisch kunstenaar een passie voor creëren. Zij studeerde grafische vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost in Breda. Als grafisch ontwerper was fotobewerking vaak een belangrijk onderdeel van haar ontwerpen.

 

Later ging zij zich steeds meer toeleggen op fotograferen en haar eigen fotobewerkingen maken. Mystieke beelden van ervaringen uit haar eigen leven. Gefascineerd door stemmingen, kleuren, donker en licht.

⋅ EXPO ⋅

2023 augustus – ARTDOC Photography Magazine heeft de werken ⋅loving⋅ en ⋅receive⋅ uit de serie ⋅ HOPE ⋅ opgenomen in de tentoonstelling Exploring Shapes and Colors.